Perheiden ja hoitajien terveys ja turvallisuus

Toivomme, että sinä ja perheesi voitte hyvin. Nämä ovat vaikeita aikoja kaikille terveyden ja perheen osalta, mutta myös työn ja talouden kannalta. Sitly voi auttaa sinua, mutta on erittäin tärkeää ottaa nämä turvallisuusnäkökohdat huomioon:

On sekä vanhempien että lapsenvahtien vastuulla arvioida, onko riittävän turvallista järjestää lastenhoito tai tapaaminen haastattelua varten.

Tästä syystä onkin tärkeää keskustella kaikkien asianosaisten terveystilanteesta avoimesti: lapsenvahti, vanhemmat, lapset ja myös muut henkilöt, joiden kanssa olet läheisessä kontaktissa.

Lastenhoitoa ja haastatteluja ei pidä järjestää, jos:

- Yksi teistä on ollut kontaktissa jonkun kanssa, jolla on diagnosoitu COVID-19 viimeisen 14 päivän sisällä

- Yksi teistä on matkustanut korkean riskin alueelle, kuten Kiinaan, Italiaan, Etelä-Koreaan, Iraniin, viimeisten 14 päivän sisällä. Näet korkean riskin alueet tästä kartasta.


Suosittelemme seuraavia toimenpiteitä kaikille asianosaisille, jos päätätte tavata:

- Keskustelkaa toistenne kanssa terveystilanteestanne, kaikista matkoista viime viikkojen aikana, ja osallistumisesta suuriin ryhmätilaisuuksiin viimeisten 14 päivän aikana.

- Mitatkaa lämpötilanne juuri ennen kuin tapaaminen / haastattelu alkaa tai ennen kuin saavutte paikalle.

- Peskää kätenne huolellisesti kaikkialta vedellä ja saippualla, kun saavutte paikalle, ja säännöllisesti lastenhoidon aikana.


Jos minkäänlaisia varoitusmerkkejä esiintyy, joudut todennäköisesti eristämään itsesi, jotta viruksen leviämistä voitaisiin estää. Tutustuthan WHO:n verkkosivuun ja maasi hallituksen koronavirustietoon (katso lista alta).

Pysykää terveinä ja turvassa!

~ Sitlyn tiimi

Maan erityinen koronavirustieto:

https://thl.fi/fi/