Verkkotuutorointi

Nämä ovat vaikeita aikoja kaikille koskien terveyttä ja perhettä, mutta myös työtä ja kotiopetusta. Johtuen nykyisistä suosituksista koskien sosiaalista etäisyyttä ja käsittäessämme, kuinka haastavaa vanhemmille on jatkaa työntekoa ja lastensa auttamista koulutehtävissä, Sitly tarjoaa nyt verkkotuutorivaihtoehdon helpottaakseen vanhempien työtaakkaa.

Verkkotuutori auttaa etänä lapsia heidän koulutehtävissään, seuraten koulun ohjeita ja tarjoten miellyttävää opastusta kouluikäisille lapsille valitun videopuhelusovelluksen (Skype, Google Hangouts, Zoom) välityksellä.

On helppo löytää tai ryhtyä verkkotuutoriksi Sitlyssa - kaikki mitä tarvitset on nettiyhteys ja videopuheluohjelma.

Kuinka löydät verkkotuutorin tai tarjoat verkkotuutorointipalveluitasi:

 

  1. Rekisteröidy Sitlyyn. Voit määritellä tarvitsetko tuutorin vai haluatko tarjota palveluitasi verkkotuutorina. Määrittele millaisia tehtäviä lapsellasi on "Tietoa" kohdassa.
  2. Filtteröi henkilöt, jotka tarjoavat nettituutorointia ta jotka etsivät nettituutorointia. Tarkista heidän profiilinsa käytettävyyden osalta. Kun löydät sopivan hakijan, lähetä hänelle viesti.
  3. Löysitkö jonkun? Järjestä puhelu tai videopuhelu tutustuaksesi heihin. Lapset ja nettituutori voivat myös tutustua toisiinsa tällä tavoin.

 

Kuinka järjestän tuutorointioppitunnin

 

  • Vanhemmat: varmista, että tuutori saa kaikki tarvittavat koulutehtävät etukäteen esimerkiksi sähköpostitse, wetransferissa tai Google driven kautta. Voit jopa lähettää ne Telegramin tai Skypen kautta.
  • Tuutorit: käy läpi koulutehtävät ennen kuin tunti alkaa varmistaaksesi, että tiedät, mitä pitää tehdä ja että ymmärrät kaiken.
  • Päättäkää sovellus, jota te molemmat haluatte käyttää videopuheluihin ja asenna se. Voit lukea lisää maksuttomista vaihtoehdoista ja siitä kuinka ne toimivat täältä [link to app instructions]
  • Vanhemmat: Varmista, että lapsellasi on hiljainen työskentelypaikka. Jos sinulla on vastamelukuulokkeet, ne ovat loistava tapa saada lapsesi keskittymään tuutoriin ja kotitehtäviin.
  • Tuutorit: Opetustuokion aikana vaihtele tarvittavien tehtävien läpikäymistä ja sitä, että annat lapsen työskennellä itsenäisesti. Yritä tehdä kotitehtävistä hauskoja ja houkuttelevia, äläkä unohda kehua ja kannustaa.
  • Arvioi ensimmäisten tuokioiden jälkeen ja informoi osapuolia lapsen kehityksestä: älä pelkää kysyä kysymyksiä tai tarjota parannusehdotuksia.

Mitä videopuhelusovelluksia voin käyttää?

On olemassa useita maksuttomia sovelluksia, joita voit käyttää nettituutorointiin, kuten Skype, Zoom, Google Hangouts, Facetime.

Kuinka käyttää näitä ohjelmia

Skype

(Soveltuu Macille, tabletille ja PC:lle. Käyttö on maksutonta.)

Kuinka asennetaan:

Kuinka pääsen alkuun:

  • Puhelut ja viestittely: Etsi vanhemman tai verkkotuutorin käyttäjänimi hakutoiminnolla. Klikkaa etsimääsi henkilöä listalla ja soita!
  • Tiedostojen/koulun dokumenttien jakaminen: Voit käyttää chat-ikonia avataksesi chat-tilan. Voit lähettää siellä linkkejä ja liitettyjä tiedostoja käyttäen paperclip-ikonia.
  • Ruutusi jakaminen: tämä on tietyissä tilanteissa hyödyllistä, kun lapsilla on verkkokotitehtäviä. Se antaa sinulle mahdollisuuden jakaa jotakin omalla ruudullasi – verkko-oppimismateriaaleja, verkkosivuja, videoita, mitä tahansa, mitä kirjoitat omalla ruudullasi tekstidokumenttiin. Voit aloittaa painamalla ”Jaa ruutu” -nappia. Mobiiliversiossa sinun tulee näpäyttää ikonia, jossa on kolme pistettä, tämän jälkeen sinun tulee klikata ”Ruudun jako” -nappia.

Zoom

(sopii Macille, tabletille ja PC:lle. Käyttö on maksutonta.)

Kuinka asennetaan:

  • Rekisteröidy maksutta Zoom-tilille osoitteessa https://www.zoom.us
  • Käytä Zoomia selaimessasi, kun olet kirjautunut tilillesi osoitteessa https://www.zoom.us tai lataa sovellus Applen App Storessa tai Googlen Play Storessa

Kuinka pääsen alkuun:

  • Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa alaspäin suuntautuvaa nuolta ja valitse ”Aloita videolla”, klikkaa tämän jälkeen ”Uusi tapaaminen”. Klikkaa ”Kutsu”-nappia ruudun alalaidassa, ja kutsu sitten osallistuja sähköpostitse tai URL-linkillä.
  • Soittaminen ja viestittely: Kun osallistuja hyväksyy kutsun sähköpostitse tai vain klikkaamalla URL-linkkiä kutsussa, jonka lähetit hänelle, tapaaminen alkaa virtuaalisessa tapaamishuoneessa. Zoom tarjoaa ilmaiset puhelut, joihin on mahdollista liittyä puhelimitse tavallisesta kännykkänumerosta.
  • Tuntien järjestäminen: Zoomin verkkoportaali antaa lähettää kutsuja liittyä luokkaan suoraan oppilaiden sähköpostiin henkilökohtaisella käyttäjänimellä ja salasanalla. Sovelluksessa on myös vaihtoehto toistuville kutsuille.
  • Ruudun jakaminen: Valitse ”Jaa ruutu” -nappi tapaamishuoneesi alaosasta. Voit tämän jälkeen valita jakavasi koko ruudun, henkilökohtaisen sovelluksen, valkotaulun tai henkilökohtaisen tiedoston tietystä sijainnista tietokoneellasi (tai dropboxissa/GoogleDocsissa).

Google Hangouts

(sopii Maciin, tablettiin ja PC:lle. Käyttö on maksutonta.)

Kuinka asennetaan:

  • Mene osoitteeseen https://hangouts.google.com tai avaa Hangouts Gmailin alasvetovalikossa oikeassa ylänurkassa
  • Klikkaa ylhäällä ”Aloita keskustelu”
  • Kirjoita ja valitse nimi/sähköposti

Kuinka pääsen alkuun:

  • Soittaminen ja viestittely: Klikkaa ”Videopuhelu”. Tämä avaa uuden ”Hangoutin”. Popup pyytää sinua lisäämään vanhemman tai tuutorin sähköpostiosoitteen. Tämä lähettää kutsun toiselle henkilölle sähköpostitse. Kun he hyväksyvät kutsun, he liittyvät automaattisesti videopuheluun.
  • Ruudun jakaminen: Klikkaa ”Ruudun jakaminen” -nappia yläosan valikossa. Uusi ikkuna ilmestyy. Valitse ruutu, jonka haluat jakaa. Klikkaa ”Jaa valittu ruutu” -nappia. Se antaa sinun jakaa mitä vain omalta ruudultasi – verkko-opetusmateriaaleja, verkkosivuja, videoita, mitä tahansa kirjoitat omalle ruudullesi tekstidokumenttiin.
  • Saumaton aikataulutus: Täysin integroitu Gmail-tilisi kanssa

Facetime

(sopii yhteen Mac/iOS:n kanssa. Käyttö on maksutonta.)

 

Kuinka asennetaan:

 

  • Avaa FaceTime-sovellus iPhonessasi/iPadissasi/Macissasi ja kirjaudu sisään AppleID:llasi tai lataa FaceTime-sovellus Applen AppStoresta

Kuinka pääsen alkuun:

  • Aloita FaceTime-puhelu painamalla ”+”-nappia ja kirjoittamalla tuutorin tai oppilaan sähköposti/puhelinnumero. Jos sinulla on tämän henkilön nimi yhteystiedoissasi, voit aloittaa heidän nimensä kirjoittamisen hakuikkunassa

 

GoogleDocs

Kuinka asennetaan:

  • Mene osoitteeseen https://docs.google.com tai kirjaudu Gmail-tilillesi ja valitse Docs alasvetovalikosta oikeasta yläreunasta
  • Vasemassa yläreunassa, ”Aloita uusi dokumentti” alla, klikkaa ”Uusi+” tai mene osoitteeseen docs.google.com/create luodaksesi saman tien uuden dokumentin

Kuinka pääsen alkuun:

  • Jaa tiedostot ja kansiot toisten käyttäjien kanssa sähköpostikutsun kautta: Klikkaa vain ”Jaa” dokumentin oikeassa yläreunassa ja kirjoita sähköposti, jossa on viesti jakamastasi dokumentista. Kutsuttu saa sähköpostin ja näkee jaetun dokumentin ja voi muokata sitä, jos hänelle on annettu tähän lupa.
  • Käytä Google Docsia yhteistyötyökaluna aivan kuten tavallisesti käyttäisit mitä tahansa Word-dokumenttia