1

Päätä mitä toivot lapsenvahdilta

Kuka on sinulle sopiva lapsenvahti? Mieti luonnetta, ikää ja kokemusta. Kuinka kaukana hän asuu sinusta? Onko hän käytettävissä? Hakusi on huomattavasti helpompaa, kun tiedät, mitä etsit. Päätä etukäteen, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä ja missä olet valmis tekemään kompromissin.

2

Täytä tietosi ja lisää hyvä kuva

Rekisteröidy Sitlyyn ja käytä muutamia minuutteja profiilisi luomiseen. Mitä enemmän tietoja lisäät profiiliisi, sitä enemmän hakuehtoihisi sopivia lapsenvahteja me näytämme sinulle. Sivustolta löytyy myös osio, johon voit lisätä lisätietoja itsestäsi. On hyvä idea lisätä tietoja:

  • Sinusta ja lapsistasi
  • Milloin ja miksi tarvitset lapsenvahtia, esim. koulupäivän jälkeiseen hoitoon tai jotakuta auttamaan silloin tällöin
  • Ylimääräiset tehtävät, joissa toivot lapsenvahtisi auttavan, esimerkiksi kotitehtävät tai pienet kotityöt.
3

Käytä filtteriä ja etsi lapsenvahdit, jotka sopivat sinulle täydellisesti

Rekisteröidyttyäsi näet heti kaikki alueesi lapsenvahdit. Voit käyttää filttereitä, kuten “ikä” tai “tuntitaksa”, jonka olet valmis maksamaan. Perustuen profiilissasi antamiisi tietoihin ja näihin filttereihin, Sitly näyttää sinulle ne lapsenvahdit, jotka sopivat parhaiten hakuehtoihisi.

4

Lähetä viesti lapsenvahdeille, joista pidät

Tutustu muutamien lapsenvahtien profiileihin: tarkista heidän tietonsa, kuvansa ja muiden vanhempien heille antamat palautteet. Jos löydät lapsenvahdin, joka voisi sopia sinulle, lähetä hänelle viesti ja esittele itsesi! Voit kertoa hänelle perheestäsi, mitä etsit ja miksi hän sopisi perheellesi. Keskustelunne aikana voi olla hyvä kysyä seuraavia kysymyksiä:

  • Olisitko kiinnostunut toimimaan lapsenvahtinamme?
  • Oletko käytettävissä silloin, kun tarvitsemme lastenhoitoapua?
  • Onko sinulla suosituksia?
  • Mikä on tuntitaksasi?

Voit myös kutsua hänet katsomaan profiiliasi ja hakemaan työtä, vain yhdellä klikkauksella. Lapsenvahti saa standardiviestin, jossa häntä kutsutaan hakemaan sinun tarjoamaasi lapsenvahdin työtä.

5

Tarkista suositukset ja sosiaaliset profiilit

Soita suosittelijoille, jotka lapsenvahti on ilmoittanut. Mitä muut perheet ajattelevat lapsenvahdista? Jos tiedät lapsenvahdin sukunimen, voit myös tutustua hänen sosiaalisen median profiileihinsa tutustuaksesi häneen tätä kautta. Instagram, Facebook ja Twitter ovat upea tapa tutustua ihmisiin.

6

Järjestä tapaaminen

On aika tavata lapsenvahtisi!

Jos pidät näkemästäsi ja kuulemastasi, voit kutsua lapsenvahdin kotiisi, jotta voitte jatkaa haastattelua. Tapaaminen on mahdollisuus tutustua toisiinne paremmin ja nähdä, kuinka lapsenvahti kommunikoi kanssasi. Sen ei tarvitse olla muodollista; voit järjestää mukavan juttelutuokion kahvin äärellä ja jutella erilaisista aiheista, kuten:

  • Kuinka kauan olet vahtinut lapsia?
  • Mistä pidät lasten vahtimisessa?
  • Minkä ikäisistä lapsista sinulla on eniten kokemusta?
  • Mistä lapset pitävät sinussa eniten?
  • Kuinka lohdutat hoitamiasi lapsia?
  • Mitä teet mieluiten hoitamiesi lasten kanssa?
  • Sopiiko, että veisit lapset koulupäivän jälkeisiin harrastuksiin?
  • Mihin asti olet käytettävissä iltaisin?
  • Mitä kotitöitä voisit tehdä?
7

Tapaa lapset!

On tärkeää, että tulet toimeen uuden lapsenvahtisi kanssa, mutta on vieläkin tärkeämpää, että lapsesi tulevat toimeen hänen kanssaan! Loppujen lopuksi lapsesi viettävät enemmän aikaa lapsenvahdin kanssa kuin sinä. Tarkkaile uutta lapsenvahtiasi ja varmista, että hän käyttäytyy luonnollisesti lastesi kanssa ja että kaikki sujuu hyvin. Voit tietysti suunnitella tämän tarkkailuhetken samaan hetkeen kuin haastattelun; sitä varten ei tarvitse järjestää erillistä tapaamista.

8

Järjestä koeaika

Päätä koeaika nähdäksesi toimiiko järjestely. Voit esimerkiksi miettiä käyntikertojen määrän, joina lapsenvahti tulee hoitamaan lapsiasi. Tai aloita sopimalla ajasta, jonka olet poissa, nähdäksesi sujuuko kaikki hyvin.

9

Allekirjoita lapsenvahtisopimus

Kun löydät upean lapsenvahdin, on aina parasta tehdä sopimus erilaisten väärinymmärrysten ehkäisemiseksi. Ehkä haluat jopa tallettaa sopimasi asiat lapsenvahtisopimukseen. Sopimus voi olla aivan yksinkertainen. Voit kirjata ylös kaikki asiat, jotka koet tärkeiksi:

  • Tuntitaksa
  • Työajat
  • Lisätehtävät
  • Erityiset muistutukset lapsiasi koskien (rituaalit, käytössä olevat lääkkeet, allergiat)
10

Arvioi säännöllisesti

Kommunikoikaa toistenne kanssa. Järjestä aikaa arvioidaksesi, kuinka kaikki sujuu, mieluiten silloin, kun lapset eivät ole paikalla. Tällä tavoin teillä on paljon aikaa kertoa toisillenne, mitä ajattelette sekä kysyä kysymyksiä tai tarjota neuvoja.

Löydä itse lapsenvahti tai hoitaja!

MIKSI VANHEMMAT KEHUVAT SITLYA?

Kuinka hyvä hoitaja on muuttanut näiden perheiden elämää?

Sarita: “Kun Emilia tuli haastatteluun, hän alkoi lähes välittömästi leikkiä Elsan ja Nooan kanssa.”
Mari: “Anne lähettää minulle aina kuvia, jotta tiedän, kuinka kotona sujuu. Pidän tästä todella.”
Sanna: “Koska Laura vahtii lapsiamme yhtenä iltana viikossa, meillä on jälleen aikaa toisillemme.”
Jaana: “On mukavaa, että Hanna tekee Nooran ja Emman kanssa asioita, joita minulla ei ole aikaa tehdä.”
Karita: “Koska Miia hakee Jonin joka viikko koulusta, hänen ei enää tarvitse mennä iltapäiväkerhoon.”
Skip to content